SLipstream projekt

Projekt Slipstream je nastao u partnerstvu 7 organizacija iz 7 zemalja koje žele razvijati obrazovanje djece i mladih u području volonterstva.

Cilj projekta je povećati kvalitetu prilika za sudjelovanje mladih u demokratskom životu te društvenom i građanskom angažmanu u zajednicama kroz povezivanje formalnog i neformalnog obrazovanja te kroz stvaranje uvjeta za razvoj strategije učenja zalaganjem u zajednici u zemljama srednje i istočne Europe.  Projektom želimo stvoriti alate i uvjete za implementaciju učenja zalaganjem u zajednici te ga učiniti ekskluzivnijim.

Kroz provedbu projekta osmislit ćemo alate za provedbu nacionalnih nagrada za projekte učenja zalaganjem u zajednici  i poboljšati dodjelu međunarodne nagrade. Vrednovanje institucija koje provode projekte učenja zalaganjem u zajednici jača promociju i čini ovu pedagošku metodu vidljivijom.

Partneri koji imaju iskustva u edukaciji o ovoj  metodi izradit će paket alata i materijala koji se mogu koristiti za izradu vlastitog kurikuluma i trening plana te istovremeno implementirati edukaciju za radnike s mladima.

Kako bismo povećali kvalitetu projekata koje provode mladi te njihovu motiviranost i angažman u zajednici kroz svijest o znanjima i vještinama koje su stekli, definirat ćemo standarde kvalitete projekata učenja zalaganjem u zajednici te ćemo izraditi aplikaciju za refleksiju učenja u ovim projektima.

Svi rezultati, zajedno s razvijenim planom zagovaranja i osposobljenim ambasadorima projekata učenja zalaganjem u zajednici koje provode mladi u svakoj od zemalja partnera, stvorit će bolje okruženje za širenje ove metode te će omogućiti organizacijama da ju uspješno provode.

Projekt traje od  1.11.2023. do 31.1.2026.

Koordinator projekta: Platforma volonterskih centara i organizacija, Slovačka

Partneri u projektu su: CEV – Centre for European Volunteering, Belgija, Međunarodno udruženje “Interaktivne otvorene škole”, Bosna i Hercegovina, Národní asociace dobrovolnictví, z.s, Češka,  TOKA, Kosovo Fundatia Noi Orizonturi Lupeni, Rumunjska te Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Hrvatska.

Projekt je financiran kroz program Europske unije Erasmus+.

Skills

Posted on

9. Siječnja 2024.

Skip to content