Upravni
odbor

Kristian Benić

“Geek” za igru s novim tehnologijama (ne nužno čipovima) u kulturi. Kotač marketinga i inovativnih projekata Gradske knjižnice Rijeka. Glavni urednik Magazin GKR-a i Brickzinea.  Istraživač retro fenomena, autor e-knjige “Geeks Behind the Iron Curtain” i knjige “Kako čitati grad kroz bajtove i piksele”. Ljubitelj odgojno-obrazovnih tema, “DIY makers” pokreta, aditivne industrije, dizajna u svim formama i urbanoregeneracijskih inicijativa. I jake zajednice, a minimalne države.  

Smiljana Radović Lagator

Danas gradska zaposlenica, nekad novinarka, a prije svega netko tko je imao tu sreću upoznati civilni sektor ne samo kao volonterka, već i s one druge strane. S one s koje se jasnije vidi zašto boljeg svijeta nema bez udruga i njihovog angažmana.

Neven Šantić

Neven Šantić se više ne sjeća kada je odlučio članstvom u Upravnom odboru dati podršku Timu Smarta. Bilo je to davno, kazao mu je Broj 1. kada ga je pitao sjeća li se on, u vremenima kada je Smart tek dao nagovijestiti da će biti jedna od najboljih hrvatskih udruga civilnog društva.

Politolog po struci, gradio je karijeru u novinarstvu i medijima, u Novom listu najviše – preko dvadeset godina, vjerujući da bez jakog civilnog sektora nema stabilne demokracije. A za jaki civilni sektor, koji pomaže demokraciji da raširi svoje korijenje, udruge poput Smarta su kvasac i začin. A još kada je njegov Tim sastavljen od mladih i darovitih ljudi, koji znaju kada treba raditi a kada se zabavljati, kada treba biti ozbiljan a kada se šaliti, eto idealnog društva za dugogodišnju suradnju.

Skip to content