Smart
Drago
mi je

Službeno, SMART je udruga za razvoj civilnog društva. Neslužbeno, SMART je tim angažiranih i iskusnih ljudi koji nesebično dijele znanje za bolji rad ostalih udruga. Ili trećim riječima, SMART je vrlo djelotvorna trenersko-konzultantska organizacija u području menadžmenta neprofitnih organizacija. U svakom slučaju, SMART je udruga za udruge.

Osnovani smo 1999. godine, a jednako smo entuzijastični i motivirani kao prvoga dana. Često pričamo u kraticama s kolegama iz drugih OCD-a, ali rado ćemo i naširoko objasniti što radimo. Svoj smjer i ciljeve osmislili smo u skladu sa stvarnim potrebama u zajednici i vjerni smo im svakim korakom udruge. Oni se uvijek temelje na društvu otvorenom za promjene čija su snaga aktivni i odgovorni građani. To pokušavamo postići pružanjem podrške razvoju neprofitnog sektora i međusektorske suradnje te promicanjem volonterstva. Svakodnevno informiramo, savjetujemo i educiramo. Uz što? bitno je i kako? radimo stoga smo razvili Sustav upravljanja kvalitetom za organizacije civilnog društva “OK 2015”.

Podršku pružamo kroz programe Volonterski centar Rijeka i Naša zaklada. Udruženo educiramo, facilitiramo i strateški planiramo. Ukratko, jačamo organizacijske i administrativne kapacitete drugih organizacija civilnog društva. Iskustvo imamo. Znanje imamo. Volju imamo. Naši zadovoljni korisnici motiviraju nas i daju do znanja da nastavimo u istom, dobrom smjeru pozitivnih promjena.

Konkretnije rečeno, Smartove usluge pomogle su u razvoju novih projekata, prikupljanju financijskih sredstava, uključivanju volontera i općenito boljem vođenju organizacije.