Smart
Tim

Smart
Tim

Angažiran
Vrhunski
Igor Bajok

Kad s Igorom sjednete na piće, čaša je uvijek polupuna, a jednom davno, na takvom je piću i krenula ideja o SMARTu. Otada je Igor stekao pozamašno iskustvo rada u različitim organizacijama u području demokratizacije i razvoja civilnog društva. Organizirao je i vodio mnogo radionica i još više javnih događanja, a u SMARTu je stalni trener/konzultant, uglavnom na temu menadžmenta neprofitnih organizacija.

Igor je vječni optimist, pa ovaj period 21. stoljeća naziva “uzbudljivim vremenima”, a naše podneblje “ne baš najbolje od svih mogućih svjetova”. Kad ne facilitira druge udruge, facilitira pčele. Usprkos uzbudljivim vremenima, htio bi da dan ima više sati pa da još neke njegove ideje s liste čekanja dočekaju realizaciju.

Profesionalna
Svestrana
Slađana Novota

Slađana je, neočekivano, diplomirana inženjerka morske biologije i menadžmenta resursa voda, a doškolovala se i u području menadžmenta nevladinih organizacija i projekata. Jedna je od osnivačica SMARTa, članica izvršnog tima, trenerica i konzultantica. U tim ulogama piše prijedloge projekata, prikuplja sredstva i menadžira projekte. Poseban fokus su joj Europski fondovi, strateško planiranje i sustav upravljanja kvalitetom za organizacije civilnog društva. Sve njezine obaveze i tekuće aktivnosti stvaraju jako dugačak niz otvorenih tabova na računalu, ali sve što može najradije rješava uživo.

Slađana je razumno emotivna i to je čini izuzetno uspješnom u jačanju samopouzdanja kod drugih, mijenjanju stavova i vještina kod ljudi kako bi bili aktivniji u svojim zajednicama. Jedan po jedan preobraćenik do sretnijeg i boljeg društva!

Zvijezdana je zvijezda vodilja SMARTa i jedna od njegovih osnivačica. Ima mnogo iskustva u radu organizacija, a najviše u polju osiguravanja i koordinacije financijske potpore. Njezini su aduti planiranje, prikupljanje sredstava, izrada proračuna i financijsko izvještavanje. U SMARTu radi sve što treba, a službeno je izvršna direktorica, trenerica i konzultantica, s hrpom papira na stolu.

Poznato je da je Zvijezdana (brutalno) iskrena, kako privatno tako i u poslu. Pa tako iskreno uči (u)druge kako da budu bolji u onome što rade. Iskreno pomaže onima koji pomažu drugima. Iskreno uči i potiče druge da pomažu. Kad bi imala više vremena u danu, odmarala bi. Ali nema.

Kreativna
Odgovorna
Tamara Fabac

Tamara je po diplomi magistra pedagogije, a po karakteru pedantna i točna. U SMARTu radi kao stručna suradnica u razvoju i provedbi EU projekata vezanih za razvoj civilnog društva i volontiranje. Također, priprema i vodi razne radionice koje se bave tim temama te savjetuje pojedince i organizacije. Piše tekstove, priprema obrasce, organizira konferencije i kuha prvu jutarnju kavu – prava renesansna žena.

Jedan od prvih Tamarinih susreta sa SMARTom bio je u ulozi polaznice edukacije o pisanju EU projekata – za što ju je karma nagradila pozicijom stalnog člana SMARTovog tima upravo na tu temu. Nije joj stran rad s djecom i rado im objašnjava kako je baš svatko od nas bitan član zajednice i doprinosi svojim postupcima. I da ne treba naprimjer čekati da drugi pokupe smeće s poda, već bi ga svatko od nas trebao pokupiti. Riječi joj se pozlatile.

Temeljita
Uporna
Martina Bukovac

Martina je naša ekonomistica i administrativna asistentica. A asistira u mnogočemu, od edukacija do volonterskog centra. Martina je u SMARTu i lijeva i desna ruka te bez greške priprema sve potrebne materijale za edukacije i vodi računa o prostoru. Sve ono “nevidljivo” a ključno za realizaciju svake edukacije, radionice, konferencije – to se ne stvori magično, to je Martina napravila. Uvijek je korak ispred i pazi da svi dobiju sve na vrijeme.

Kod Martine na računalu uvijek je otvorena baza volontera koju po potrebi pretače u druge dokumente, prijavnice, formulare, potvrde… Mirna je i tiha, a jedino što je može natjerati da se malo požali je nepravda. Želimo nam svima da se Martina što manje žali.

Predana
Komunikativna
Marta Hauser

Marta ne samo da čini velik dio riječi smart, nego i udruge SMART. Diplomirana je psihologinja s dugim stažem u SMARTu, najviše u sklopu našeg Volonterskog centra Rijeka čija je i voditeljica. Puno radi na promociji volonterstva, edukaciji o volonterstvu i menadžmentu volontera. Kada nas s radija pozovu da pričamo o volonterstvu, šaljemo Martu. Zna sve o toj temi, a i humoristična je.

Za sebe kaže da je empatična, što potvrđuje i njezino rano volontersko iskustvo u Crvenom križu, još u osnovnoj školi! Mi smo Martu upoznali dok je bila studentica i radila u SMARTu kao “mala od pošte” i tad počinje naša povijest s njom. Već kod prvog susreta, vidljivo je koliko voli pomagati drugima, bili oni djeca, stariji ili psi, i zato je vođenje volonterskog centra idealna pozicija za nju. Iza svakog pojedinačnog volontiranja u Rijeci na neki način stoji Marta Hauser.

Precizna
Vješta
Daniela Vuković

Daniela je Smartova vedra i topla voditeljica ureda i financija, s vrlo rijetkim i prolaznim naoblakama. U stvarnom je svijetu okružena papirima, a u virtualnom Excel tablicama. Iako se uglavnom bavi brojkama, ima stih pjesme za svaku priliku. S obzirom da je njezino dobro raspoloženje najčešće zarazno, s Danielom je najbolje komunicirati uživo.

U našu se udrugu slučajno zaljubila još 2000. godine, kad je upoznala SMARTovke radeći za jednu drugu organizaciju. SMART je uzvratio ljubav, stupili su u vezu 2004. godine i veza je još uvijek stabilna. Nakon produktivnog radnog dana opušta se uz dobru knjigu, film ili glazbu, a ujutro u uredu ponovno kupuje, prodaje, oduzima i dodaje.

Skip to content