Društveni centar Drenova

Od studenog 2020. do studenog 2022. godine SMART sudjeluje u provedbi projekta „Društveni centar Drenova“ u partnerstvu s udrugama Bez Granica, nositeljem projekta, i Dren te Gradom Rijekom.

Ciljevi projekta su ojačati lokalne organizacija civilnog društva, obogatiti društveni i kulturni život zajednice te uspostaviti Društveni centar Drenova. Tijekom dvije godine bit će proveden cijeli niz raznovrsnih aktivnosti u zajednici, a sve informacije i najave pojedinih događanja i aktivnosti bit će redovno objavljivane na web stranicama budućeg društvenog centra: https://dcd.bezgranica.hr/.

Uz uređenje zgrade „Zavičajnog muzeja Drenova“ koji postaje društveni centar i niz aktivnosti za građane Drenove i susjednih naselja o čemu će se brinuti Bez granica i Dren, SMART je zadužen za pripremu i provedbu edukacijsko-mentorskog program izgradnje kapaciteta organizacija civilnoga društva u različitim područjima organizacijskog razvoja te za pružanje podrške nositelju projekta u osmišljavanju participativnog modela upravljanja društvenim centrom.

Za provedbu ovog projekta osigurano je  gotovo 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda (85%) te iz proračuna RH kojeg dodjeljuje Ured za udruge Vlade RH (15%).

Skills

Posted on

2. Ožujka 2021.

Skip to content