Pozivamo vas na online info radionicu o programu „Civic Europe Idea Challenge” koja će se održati u petak, 08. 05., od 10:00 do 11:30 sati. Radionica će se održati na na platformi Zoom, gdje će ukratko biti predstavljeni program „Civic Europe Idea Challenge“ i ciljevi koji se žele postići tim programom, ključni kriteriji za odabir projektnih ideja te postupak prijave i prijavni obrazac, a sudionici/ce će moći postavljati pitanja u svezi programa. Program će ukratko predstaviti Iliyana Gräbner, voditeljica programa „Idea Challenge“, a info radionicu će voditi Zvijezdana Schulz Vugrin i Igor Bajok iz Udruge SMART.

Program „Civic Europe“ je inkubator za lokalne građanske inicijative, organizacije i pojedinke/ce u Srednjoj, Istočnoj i Južnoj Europi kojeg provode MitOst e.V. i Sofia Platform uz financijsku podršku Stiftung Mercator.

Kroz program „Civic Europe“ i poziv „Idea Challenge“ akterima civilnoga društva iz Hrvatske, Bugarske, Češke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Španjolske pruža se financijska i mentorska podrška za provedbu njihovih projektnih ideja. Ukupno se financira 15 lokalnih projekata s najvećom pojedinačnom potporom od 50.000 EUR. Natječaj za projektne ideje je otvoren do 27. svibnja 2020.

„Otvoreno i djelotvorno civilno društvo i aktivni građani na svim razinama društva su uporišta demokracije u Europi, posebno u vrijeme polarizacije i dubokih političkih podjela. Porastom polarizacije posljednjih godina na području Europe i svijeta, podrška civilnom društvu postaje od presudnog značaja. Organizacije, inicijative i projekti koji pokazuju da je moguće živjeti i raditi poštujući različitosti, te biti otvoren i tolerantan, čak i uz snažno neslaganje oko pojedinih tema, najučinkovitije djeluju na lokalnoj razini, odgovarajući na specifične potrebe zajednice.

Njihovo djelovanje se također može smatrati „živom praksom demokracije“ jer njime sudjeluju u stvaranju aktivne i živopisne zajednice koja gradi mostove, jača društvenu koheziju i daje nadu u bolju budućnost. Upravo to je okosnica programa „Civic Europe Idea Challenge“: traži se 15 projektnih ideja koje će poslužiti kao putokaz i inspiracija za zbližavanje ljudi u vrijeme snažne društvene podijeljenosti i nesnošljivosti.“

Rok za prijavu na radionicu je u srijeda, 06. 05., do 16:00 sati. Na radionicu se možete prijaviti se možete putem ove poveznice: http://tiny.cc/a2u3nz.

Dijelovi info radionice će se održati na engleskom jeziku pa je za praćenje potrebno razumijevanje engleskog jezika dok će se pitanja moći postavljati i na hrvatskom jeziku.

Svi prijavljeni sudionici po isteku roka za prijavu, dobiti će elektronskom poštom poveznicu za pristupanje info radionici. Preporuka je da se na platformu (i radionicu) sudionici uključe putem računala na kojem je prethodno instalirana Zoom desktop aplikacija koja se besplatno može preuzeti na https://zoom.us/ iako se platformi i radionici može pristupiti i putem web preglednika na računalu ili pametnog telefona.

Radujemo se vašem sudjelovanju!

Skip to content