Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj zajednice

Cilj projekta ˝Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj zajednice˝ je ojačati doprinos udruga održivom razvoju (OR) obukom srednjoškolaca o načelima održivog razvoja i poticanjem uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Ciljana skupina projekta su srednjoškolski učenici, koji su iz škola iz četiri grada i okolice. Navedeno će se ostvariti kroz aktivnosti:

  1. “Akademija održivog razvoja za nastavnike” – Jačanje stručnih kapaciteta nastavnika o održivom razvoju, volonterstvu, organiziranju zajednice, kroz pet modularnih dvodnevnih treninga
  2. Održivi razvoj u školi – aktivacija učenika i nastavnika
  3. Volonterstvo i lokalna suradnja u zajednici
  4. Edukativni materijali i dramske metode
  5. Podizanje javne svijesti o važnosti ciljeva održivog razvoja

Nositelj projekta je  ODRAZ – Održivi razvoj zajednice,  a partneri su Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga ˝MI˝ – Split, Volonterski centar Osijek, I. gimnazija Osijek, Privatna umjetnička gimnazija s pravom javnosti, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju. Projekt je 90% sufinanciran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje kao podrška osnaživanju doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije.

Skills

Posted on

19. Rujna 2019.

Skip to content