Hrvatska volontira – pozitivna struja volonterstva

Hrvatska volontira – pozitivna struja volonterstva’ naziv je projekta, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a čiji je nositelj Hrvatski centar za razvoj volonterstva (bivša Hrvatska mreža volonterskih centara ), te kojeg provodi u suradnji sa svojim partnerima: Udruga ‘Mi’ iz Splita, Volonterski centar Zagreb, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterski centar Osijek te Dom za starije osobe Maksimir. Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na 692.986,69 kuna, iznos koji u cijelosti sufinancira Europska unija, dodjeljivanjem bespovratnih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je od 1. lipnja 2017. godine do 31. svibnja 2019. godine.

Projekt kroz svoje ciljeve i ostvarivanje rezultata, doprinosi daljnjoj afirmaciji i izgradnji infrastrukture za razvoj volonterstva na više načina. Razvojem alata za standardizaciju i uspostavljanjem kvalitete volonterskih programa i rada organizatora volontiranja, kao i ustanova socijalne i zdravstvene skrbi, projekt doprinosi povećanju broja educiranih organizatora volontiranja, ali i volontera, te će svojim aktivnostima uspostaviti i Standarde kvalitete rada volonterskih centara. Kroz edukacijske aktivnosti te izradu kurikuluma za provedbu edukacije iz područja menadžmenta volontera, jača trenerske kapacitete za prijenos znanja i vještina o menadžmentu volontera, kroz promociju kulture volontiranja. Uključivanjem građana u volonterske akcije, koji su i jedna od ciljnih skupina, podiže se njihova informiranost o postojećim volonterskim pozicijama, što pridonosi adekvatnijem vrednovanju volonterstva.

U okviru projekta bit će također izrađena jedinstvena nacionalna informatička platforma/interaktivna baza organizatora volontiranja i volontera s objedinjenim podacima o volonterskim pozicijama i volonterima na području RH. Na taj način organizatori volontiranja imat će pregled različitih primjera dobre prakse volonterskih pozicija i volonterskih programa, građani će dobiti informacije koje će im omogućiti mobilnost u pogledu volontiranja.

Skills

Posted on

11. Ožujka 2018.

Skip to content