U sklopu Festivala održivosti – Nova pravila igre (7. do 22. prosinca na platformi Zoom), u ponedjeljak 7. prosinca prvo predavanje u ciklusu pod nazivom „Pogled u  održivo susjedstvo – Slovenija“ održat će Rok Kranjc, dizajner ozbiljnih društvenih igara, istraživač, dizajner poslovnih procesa, prevoditelj i urednik te radijski novinar i ekološki aktivist iz Ljubljane. 

Od 13:00 sati na platform Zoom, tijekom predavanja i razgovora koji će moderirati Igor Bajok iz SMART-a, Kranjc će zainteresirane uvesti u temu i područje ozbiljnih (društvenih) igara te predstaviti vlastite i druge ozbiljne društvene igre. Razgovarat će se i o gejmifikaciji te korištenju „igre“ i igara kao alata za postizanje pozitivnih društvenih promjena, promjena u obrazovanju, građanskoj participaciji itd.

Bit će govora i o tome kako alternativni narativi političke ekonomije i inicijative (kao što je odrast) te teorije promjene (kao što je teorija transformativne društvene inovacije) pretočeni u društvene igre mogu postati metoda  za izgradnju poželjnih narativa za budućnost koji nadilaze kapitalistički status-quo.

Rok Kranjc je istraživač tranzicija na modele održivosti, prevoditelj i organizator obrazovanja na ljubljanskom Institutu za ekologiju, dizajner igara za budućnost i anticipativnih procesa u Futurescraftu, koordinator istraživanja i urednik pri fondaciji P2P, regionalni urednik pri Journal of Futures Studies te pisac i novinar na Radio Študentu. Svim je njegovim aktivnostima zajednički rad na kokreaciji novih modela, poluga i kapaciteta za kolektivno osmišljavanje tranzicijskih procesa koji vode ka pravednoj održivosti. 

Prijave na predavanja putem Google obrasca: https://forms.gle/RywHCYFwuRTQLam88
Prijavljeni će mailom dobiti link na Zoom dva dana prije predavanja.
Predavanje Roka Kranjca održava se na engleskom jeziku!

Skip to content