U srijedu, 15. 05., od 09:00 do 16:00 sati, održat će se radionica o procjeni potreba u zajednici za organizacije civilnoga društva. Radionice će biti održane u Regionalnoj podružnici Nacionalne zaklade, Ulica žrtava fašizma 2, Rijeka.

Rok za prijavu na radionicu ističe u ponedjeljak, 13. 05., u 16:00 sati. Prijavu je moguće izvršiti na mrežnoj stranici Financijske podrške:  https://www.financijskepodrske.hr/home/prikaz_radionice/event/35

Radionice će voditi Zvijezdana Schulz Vugrin i Igor Bajok.

Cilj ove radionice je upoznati sudionike sa značajem kvalitetne pripreme i provede procjene potreba u zajednici kao podloge za utvrđivanje relevantnih i svrhovitih strateških, programskih i projektnih ciljeva i aktivnosti njihovih organizacija. Kroz radionicu će sudionici steći znanja i vještine o tehnikama, alatima i metodama procjene potreba radi buduće praktične primjene. Procjena potreba pomaže organizacijama u prepoznavanju činjenica važnih za njihovo djelovanje, u oblikovanju njihovog razvoja te u povećanju učinkovitosti i snaženju utjecaja u zajednicama u kojima djeluju.

Radionice se provode u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama a namijenjene su udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u različitim području organizacijskog razvoja i menadžmenta neprofitnih organizacija.