Cilj ove online radionice je predstaviti pojam društvenog kapitala te utvrditi kako različite organizacije mogu doprinijeti povećanju razine društvenog kapitala lokalne zajednice i, istovremeno, podržati vlastiti razvoj, povećati učinkovitost rada te osnažiti svoj utjecaj u lokalnoj zajednici kroz moguće konkretne aktivnosti i projekte u tom području. U drugom dijelu radionice posebna pažnja bit će posvećena definiranju ključnih koraka, oblika, prilika i izazova za uspostavljanje i razvoj unutarsektorske i međusektorske suradnje te izgradnji partnerstva organizacija civilnoga društva s javnim sektorom u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova

Radionicu će voditi Tamara Fabac i Igor Bajok iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART.

VAŽNO: Radionica će biti održana na cloud platformi Zoom. Mole se zainteresirani da se na radionicu prijave samo ako na istoj mogu sudjelovati za cijelo vrijeme njezina trajanja te samo ako mogu osigurati opremu potrebnu za aktivno i nesmetano sudjelovanje na radionici i neposrednu usmenu komunikaciju s voditeljima i drugim sudionicima radionice (funkcionalne slušalice i mikrofon ili zvučnici i slično).

Svi prijavljeni sudionici po isteku roka za prijavu na radionicu elektronskom poštom će dobiti poveznicu za pristupanje radionici te poveznicu na radni materijal koji će olakšati korištenje spomenute platforme i sudjelovanje na radionici.

Radionica će biti održana u četvrtak, 11.03., od 10:00 do 13:00 sati. Prijave na radionicu zaprimaju se do ponedjeljka, 08.03., do 13:00 sati, na poveznici https://esfplatforma.civilnodrustvo.hr/ESFPlatforma/events/detalji?rad=195.

Radionica se provodi u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama a namijenjena je udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u različitim području organizacijskog razvoja i menadžmenta neprofitnih organizacija.

Skip to content