Online panel rasprava pod nazivom “Suradnjom do aktivnijeg uključivanja srednjih škola u održivi razvoj lokalnih zajednica” održat će se u petak, 28.5.2021. od 13:00 do 16:00 sati, putem cloud platforme Zoom.

Na panel raspravu su pozvani nastavnici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, predstavnici organizacija civilnoga društva te ostali zainteresirani, koji će imati priliku poslušati inspirativne primjere suradnje udruga, škola i lokalne zajednice, ali i razgovarati o:
•ključnim elementima za uspješnu suradnju srednjih škola i lokalne zajednice te uključivanju učenika u planiranje i prepoznavanje problema i potreba zajednice;
•tome kako se udruge i druge institucije mogu pripremiti za suradnju te koja su to potrebna znanja, vještine i stavovi;
•dobrobitima i izazovima suradnje škola s lokalnom zajednicom te konkretnim preporukama.

Također, na panel raspravi bit će predstavljena Povelja učenika o održivom razvoju koja je nastala u sklopu ovog projekta, a u čijoj su izradi sudjelovali učenici i učenice Prve riječke hrvatske gimnazije, Privatne umjetničke gimnazije iz Zagreba, I. gimnazije Osijek te Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita.

Detaljne informacije o ovoj panel raspravi kao i cjelokupni program možete pronaći ovdje.

Vaše sudjelovanje možete prijaviti najkasnije do utorka 25. svibnja 2021., putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/3tbQ7kn.

Skip to content