U #65 InfoSMARTu donosimo vam naš pregled 2022. godine, vrlo radne i bogate raznovrsnim aktivnostima.

U svibnju smo bili suorganizatori dugogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, dok smo u prosincu dodijelili nagrade Volonteri godine, ovoga puta u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

Priveli smo kraju dva projekta, Društveni centar Drenova, važan i vrijedan projekt za lokalnu zajednicu te EDUVOL koji je tematizirao učenje zalaganjem u zajednici. U tonu učenja zalaganjem u zajednici nastavljamo dalje kroz novi projekt LAB koji se, uz Hrvatsku, provodi u Poljskoj i Italiji. Temom održivog razvoja nastavili smo se baviti u sklopu projekta SUSTINEO, dok je Radius V bio bogat vrlo različitim aktivnostima – istraživanjima, konferencijama, webinarima.

Upoznali smo se i sa skupštinama građana, kroz međunarodnu konferenciju u Rijeci, kao alatom koji omogućava sudjelovanje građana u procesima donošenja odluka na različitim razinama vlasti.

Donosimo vam osvrt i na najnovije informacije o Fondu za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. A tu je i najava novog ciklusa radionica u sklopu programske suradnje SMART-a i Nacionalne zaklade.

Cijeli infoSMART pročitajte ovdje: https://issuu.com/smartrijeka/docs/info_smart65 .

Ugodno čitanje!

Skip to content