Skup / panel rasprava

Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a  – prema jačim, povezanim, otpornijim i naprednijim ruralnim područjima 

7.listopada 2022., 10 sati

Stara pekara (Tvrđa) – Edukativni i informativni turistički centar

Trg Vatroslava Lisinskog 11, Osijek

Pozivamo vas na skup Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a – prema jačim, povezanim, otpornijim i naprednijim ruralnim područjima” i panel raspravu Holistički pristup za održivi i pravedan ruralno/urbani razvoj” koja će se održati 7. listopada 2022. s početkom u 10 sati u Osijeku, u prostoru Stare pekare koja je preuređena u  edukativni i informativni turistički centar za mlade. Događanje organiziramo kao dio projekta SUSTINEO-Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost, u suradnji s europskim gospodarskim i socijalnim odborom (EGSO).

Tijekom skupa bit će predstavljen dokument Komisije “Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a” i Ruralni pakt.  Članovi EGSO-a predstavit će dva mišljenja: o Dugoročnoj viziji za ruralna područja EU-a i održivom razvoju ruralno-urbanih područja. Također će govoriti o  očekivanjima od Ruralnog pakta i ulozi EGSO-a u procesu njegove uspostave. Tom Jones, predsjednik Europskog saveza ruralnih zajednica (ERCA) predstavit će stavove svoje organizacije o provedbi Vizije za ruralna područja. Također će kratko predstaviti poruke Europskog ruralnog parlamenta (ERP), koji se održava u rujnu 2022. u poljskom Kielceu.

Nakon pauze ćemo čuti stavove hrvatskih dionika iz javnog i civilnog sektora o temi skupa. Također, bit će predstavljeno znanstveno istraživanje provedeno u okviru projekta SUSTINEO “Utjecaj LAG-ova na održivi lokalni razvoj“.

U drugom dijelu će se održati panel rasprava pod nazivom “Holistički pristup za održivi i pravedan ruralno/urbani razvoj”, nakon čega slijedi kratka rasprava, koju će moderirati Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

Tijekom skupa bit će osiguran simultani prijevod s engleskog na hrvatski jezik.

Organizirat ćemo i posjet primjeru dobre prakse (prehrambena industrija „DOBRO“ https://dobro.hr/) te zajednički ručak.

Uskoro ćemo objaviti detaljan program.

PRIJAVA
Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do 30. rujna 2022. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/tMKdRaPAJ7xgjzvk8

Veselimo se druženju i razgovoru o budućnosti ruralnih područja!

Projekt “SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost” ima za cilj povezivanje i umrežavanje udruga, lokalne samouprave i visokoobrazovnih institucija te jačanje kapaciteta za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja.

Više na https://www.odraz.hr/projekti/svi-projekti/sustineo-suradnjom-sudjelovanjem-istrazivanjem-i-edukacijom-za-odrzivost/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.

 

Skip to content