Pozivamo vas na radionicu o razvoju društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modelima partnerstva i suradnje organizacija civilnoga društva u zajednici koja će se održati u utorak, 10. 03., u Regionalnoj podružnici Nacionalne zaklade, na Školjiću (Ulica žrtava fašizma 2, Rijeka), od 09:00 do 16:00 sati!

Na radionicu se možete prijaviti na  https://www.financijskepodrske.hr/home/prikaz_radionice/event/113, a rok za prijavu je 06. 03., do 12:00 sati. Broj sudionika na radionici je ograničen na 15 pa vas molimo da se prijavljujete kada i ako ste sigurni da ćete moći sudjelovati na radionici.

Cilj ove radionice je predstaviti pojam društvenog kapitala te utvrditi kako različite organizacije mogu doprinijeti povećanju razine društvenog kapitala lokalne zajednice i, istovremeno, podržati vlastiti razvoj, povećati učinkovitost rada te osnažiti svoj utjecaj u lokalnoj zajednici. Uz navedeno, cilj ove radionice je i utvrditi mjerljive pokazatelji praćenja razvoja društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te razmotriti moguće konkretne aktivnosti i projekte organizacija civilnoga društva u tom području.

U drugom dijelu radionice posebna pažnja bit će posvećena definiranju ključnih koraka, oblika, prilika i izazova za uspostavljanje i razvoj unutarsektorske i međusektorske suradnje. Posebna pažnja bit će posvećena i izgradnji partnerstva organizacija civilnoga društva s javnim sektorom u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova.

Radionicu će voditi Tamara Fabac i Igor Bajok.

Radionica je namijenjena predstavnicama i predstavnicima udruga i drugih potencijalnih prijavitelja sa sjedištem u Primorsko-goranskoj i susjednim županijama („Jugozapadna Hrvatska“) na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, koje/i uopće nemaju ili imaju malo iskustva u području koje se obrađuje na radionici, a provodi se u okviru Programske suradnje Udruge za razvoj civilnog društva SMART s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva kroz Program regionalnog razvoja u 2020. godini.

Skip to content