U srijedu, 30. 10., od 09:00 do 16:00 sati, održat će se radionica pod nazivom „Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva“. Radionica će biti održana u Regionalnoj podružnici Nacionalne zaklade, Ulica žrtava fašizma 2, Rijeka.

Cilj ove radionice je opisati svrhu praćenja (monitoringa) i vrednovanja (evaluacije) djelovanja i projekata organizacija civilnoga društva. Sudionici radionice bit će upoznati s tehnikama i metodama prikupljanja podataka, načinom izrade i sadržajem plana praćenja provedbe projekta (monitoring plan), načinima vrednovanja uspješnosti projekata te strukturom izvješća o vrednovanju projekta. Uz navedeno, na radionici će biti govora i o vrednovanje cjelokupnog djelovanja organizacija civilnoga društva i mjerenju njihovog društvenog utjecaja.

Svi sudionici radionice dobit će i SMART-ovu publikaciju o monitoringu i evaluaciji s puno praktičnih informacija i primjera alata za uspješno praćenje i vrednovanje projekata.

Rok za prijavu na radionicu ističe u ponedjeljak, 28. 10., u 13:00 sati. Prijavu je moguće izvršiti na mrežnoj stranici Financijske podrške:  https://www.financijskepodrske.hr/home/prikaz_radionice/event/82

Radionicu će voditi Tamara Fabac i Igor Bajok.

Radionica se provodi u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama a namijenjena je udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u različitim području organizacijskog razvoja i menadžmenta neprofitnih organizacija.

Radujemo se vašem sudjelovanju!