Udruga SMART i partneri pozivaju zainteresirane predstavnike/ice organizacija civilnoga društva na prijavu za sudjelovanje na radionicama u okviru Akademije o obrazovanju za održivi razvoj  pod nazivom „Novi pristupi učenju i podučavanju za održivi razvoj“.

Akademija je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva koje su neposredno uključene u provedbu projekta (prijavitelj i partneri) te predstavnicima drugih lokalnih organizacija civilnoga društva.

Radionice će obuhvatiti sljedeće teme odnosno područja:

  1. design thinking (detaljno upoznavanje sa svih 5 koraka design thinkinga (empatija, definiranje, ideacija, prototipiziranje i testiranje) i korištenjem ove tehnike u odgovarajućem okruženju);
  2. društvene inovacije (upoznavanje s pojmom društvenih inovacija, procesom i fazama društvenog inoviranja te plana razvoja i implementacije društvenih inovacija);
  3. e-učenje (upoznavanje s osnovnim načelima digitalnog učenja, različitim digitalnim kanalima i načinima izrade e-lekcija, osnovama instrukcijskog dizajna za izradu e-tečaja te korisnim izvorima online učenja (MOOC, TED-ed i sl.)).

Radionice će voditi osobe s relevantnim stručnim, teorijskim i praktičnim, znanjima i iskustvima u navedenim područjima: Teo Petričević (Društvene inovacije) te Snježana Šlabek i Emir Đanić (Design thinking i E-učenje).

Radionice će se odvijati u sljedećim terminima:

Design thinking

Srijeda, 25.09., od 10:00-17:00

Četvrtak, 26.09., od 09:00 do 16:00

Društvene inovacije

Srijeda, 10.10., od 09:00 do 16:00

E-učenje

Četvrtak, 17.10., 09:00 do 16:00

Radionice će se održavati u prostoru Udruge za razvoj civilnog društva SMART. SMART se nalazi na adresi Blaža Polića 2 (zgrada „Indexa“; ulaz je s tržnice „Brajda“), na 4. katu skroz lijevo do kraja hodnika.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno. Zainteresirani/e se mogu prijaviti na jednu ili više  radionica. Ako se prijavljujete na radionicu koja će trajati 2 dana, važno je da možete sudjelovati na cijeloj radionici tj. oba dana.

Broj sudionika je ograničen na 20, a rok za prijavu je u četvrtak, 19.09., do 16:00 sati.

Na radionicu/e se možete prijaviti putem sljedećeg linka: https://forms.gle/XTBMsTU7PwP9zz4z7.

Akademija se održava u okviru projekta „Nova pravila igre“. Projekt provode Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Udruga Delta, Centar za kulturu dijaloga, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Gradska knjižnica Rijeka, Srednja škola Ambroza Haračića (Mali Lošinj), Osnovna škola Nikola Tesla (Rijeka) i Grad Rijeka. Projekt se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Radujemo se vašem sudjelovanju!

Skip to content