Pozivamo vas na online radionicu o planiranju pod nazivom „Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnoga društva?“, koja će se održati u utorak, 16.06., od 09:00 do 12:00 sati na cloud platformi Zoom.

Cilj radionice je upoznati sudionike/ce s postupkom strateškog planiranja te ključnim tehnikama i alatima koji se u tom procesu koriste. Sudionici/e će kroz radionicu biti upoznati/e s osnovnim elementima i strukturom strateškog i operativnog plana. Posebna pažnja bit će posvećena utvrđivanju vizije, misije i strateških smjernica organizacije te analizi unutarnjeg i vanjskog okruženja u kojem organizacija djeluje. Nakon ove radionice sudionici/e će lakše unutar svojih organizacija donijeti odluku da li, kada i kako strateški planirati te će biti upoznati/e sa svim ključnim koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se razvio i izradio kvalitetan i koristan strateški plan.

Rok za prijavu na radionicu ističe u srijedu, 10. 06., u 16:00 sati. Prijavu je moguće izvršiti na mrežnoj stranici Financijske podrške:  https://www.financijskepodrske.hr/home/prikaz_radionice/event/134. Broj sudionika je ograničen na 20 osoba.

Svi prijavljeni sudionici po isteku roka za prijavu na radionicu elektronskom poštom će dobiti poveznicu za pristupanje radionici te poveznicu na radni materijal koji će olakšati korištenje spomenute platforme i sudjelovanje na radionici. Preporuka je da se na platformu (i radionicu) sudionici uključe putem računala na kojem je prethodno instalirana Zoom desktop aplikacija koja se besplatno može preuzeti na https://zoom.us/ iako se platformi i radionici može pristupiti i putem web preglednika na računalu ili pametnog telefona.

Radionicu će voditi Zvijezdana Schulz Vugrin i Igor Bajok iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART.

Radionica se provodi u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama a namijenjena je udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u različitim području organizacijskog razvoja i menadžmenta neprofitnih organizacija.

Skip to content