Pridružite se organizaciji ODRAZ  u petak 10. prosinca, uživo ili online, na okruglom stolu i panel raspravi “Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora”.

Studenti s Geografskog odsjeka PMF-a, Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti te Odsjeka za sociologiju s Filozofskog fakulteta predstavit će svoje ideje uređenja javnih prostora na pet zagrebačkih lokacija. Prijedlozi su nastali tijekom prvog ciklusa radionica za studente u organizaciji ODRAZ-a i Fakulteta prometnih znanosti u projektu “UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti”.

Nakon predstavljanja studentskih radova, Marko Dabrović iz Studija za arhitekturu i dizajn 3LHD prikazat će njihov prijedlog projekta urbane revitalizacija zone Gredelj. Maja Kireta, stručnjakinja programa URBACT, govorit će o uključivanju građana u revitalizaciju javnih prostora.

U drugom dijelu slijedi panel rasprava “Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora” u kojoj sudjeluju:

Irena Matković, pomoćnica pročelnika za strategijsko planiranje, Grad Zagreb

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, Grad Koprivnica

Marko Ercegović, Udruga gradova u RH

Rene Lisac, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Jana Vukić, Odsjek za sociologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

PRIJAVA: https://forms.gle/Mzo1aR835zDBdQDY6

VIŠE INFO: https://www.odraz.hr/…/promocija-odrzivog-lokalnog…/

Događanje se organizira kao dio projekta SUSTINEO-Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost.

Skip to content