U srijedu, 24.03., od 10:00 do 12:00 sati, na cloud platformi Zoom, bit će održana info radionica na kojoj će biti predstavljen program „Civic Europe Idea Challenge“, ciljevi koji se žele postići tim programom, ključni kriteriji za odabir projektnih ideja te postupak prijave i prijavni obrazac.

Program će ukratko predstaviti Eva Famulla iz organizacije MitOst, a info radionicu će voditi Zvijezdana Schulz Vugrin i Igor Bajok iz Udruge SMART.

Na radionici će svoja iskustva u prijavi projekta predstaviti predstavnice jedinog „pobjedničkog“ projekta iz Hrvatske, Tajana Broz, voditeljica LAG-a Zagorje-Sutla, i Ivana Radanović, Koordinatorica Mreža udruga Zagor. O kakvom se projektu radi pogledajte na https://civic-europe.eu/ideas/take-the-money-and-do-something-for-the-youth/.

Broj sudionika na radionici je ograničen, a rok za prijavu na radionicu je u ponedjeljak, 22.03., do ponoći, ili do popunjavanja radionice. Prijavnica za sudjelovanje na radionici dostupna je na: https://form.jotform.com/210752934744358.

Svi prijavljeni sudionici elektronskom poštom će dobiti poveznicu za pristupanje radionici u utorak, 23.03., ujutro. Preporuka je da se na platformu (i radionicu) sudionici uključe putem računala na kojem je prethodno instalirana Zoom desktop aplikacija koja se besplatno može preuzeti na https://zoom.us/.

Dijelovi info radionice će se održati na engleskom jeziku pa je za praćenje potrebno razumijevanje engleskog jezika dok će se pitanja moći postavljati i na hrvatskom jeziku.

Podsjećamo, program „Civic Europe“ je inkubator za lokalne građanske inicijative, organizacije i pojedinke/ce u Srednjoj, Istočnoj i Južnoj Europi kojeg provode MitOst e.V. i Sofia Platform uz financijsku podršku Stiftung Mercator. Kroz spomenuti program akterima civilnoga društva iz Hrvatske, Bugarske, Češke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Španjolske pruža se financijska i mentorska podrška za provedbu njihovih projektnih ideja. Ove godine bit će financirano do 20 projekata koji za cilj imaju jačanje društvene kohezije i aktivnog građanstva na lokalnoj razini s najvećom pojedinačnom potporom od 35.000 EUR.

Više informacija o programu dostupno je na https://civic-europe.eu/.

Skip to content