Pozivamo vas na dvodnevnu radionicu o upravljanju projektnim ciklusom, procjeni potreba u lokalnoj zajednici i pisanju prijedloga projekta za EU fondove koja će se održati u srijedu i četvrtak, 26. i 27. 02., u Regionalnoj podružnici Nacionalne zaklade, na Školjiću (Ulica žrtava fašizma 2, Rijeka), od 09:00 do 16:00 sati!

Na radionicu se možete prijaviti na https://www.financijskepodrske.hr/home/prikaz_radionice/event/110, a rok za prijavu je 20. 02., do 16:00 sati. Broj sudionika na radionicama je ograničen na 15 pa vas molimo da se prijavljujete kada i ako ste sigurni da ćete moći sudjelovati na radionici.

Cilj ove dvodnevne radionice je upoznati sudionike s pojmom i fazama upravljanja projektnim ciklusom te njihovom vezom sa specifičnim znanjima i vještinama potrebnim za uspješnu provedbu ključnih aktivnosti u okviru svake od faza projektnog ciklusa. Sudionici radionice bit će upoznati sa značajem kvalitetne pripreme i provede procjene potreba u zajednici kao podlogom za utvrđivanje relevantnih i svrhovitih strateških, programskih i projektnih ciljeva i aktivnosti njihovih organizacija. Kroz radionicu će sudionici steći osnovna znanja i vještine o metodama procjene potreba radi buduće praktične primjene. Poseban naglasak na radionici bit će stavljen na predstavljanje intervencijske logike projekta i opisivanja pojedinih dijelova prijedloga projekta (opis potreba/problema, opći i specifični ciljevi, aktivnosti i rezultati, pokazatelji, svrha i opravdanost projekta, održivost projekta). Uz navedeno, sudionici radionice bit će upoznati s dokumentacijom te administrativnim zahtjevima pri izradi i prijavi projektnog prijedloga na natječaje iz EU fondova.

Radionicu će voditi Tamara Fabac i Igor Bajok.

Radionica je namijenjena predstavnicama i predstavnicima udruga i drugih potencijalnih prijavitelja sa sjedištem u Primorsko-goranskoj i susjednim županijama („Jugozapadna Hrvatska“) na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, koje/i uopće nemaju ili imaju malo iskustva u području koje se obrađuje na radionici, a provodi se u okviru Programske suradnje Udruge za razvoj civilnog društva SMART s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva kroz Program regionalnog razvoja u 2020. godini.

Radujemo se vašem sudjelovanju!

Skip to content