U sklopu Programa regionalnog razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj,  22. i 23. studenog održana je dvodnevna online radionica pod nazivom “Uvod u upravljanje volonterskim programom”  na Cloud platformi Zoom.

Cilj ove radionice je bio upoznati sudionice/ke s ključnim koracima u pripremi volonterskog programa u njihovoj organizaciji, u skladu s Ciklusom menadžmenta volonterskog programa i njegovim uključivanjem u organizacijski menadžment. Sudionicima je bio prezentiran zakonski okvir u Hrvatskoj vezan uz uključivanje volontera te sva potrebna dokumentacija koja je potrebna za uspješno upravljanje volonterskim programom (opis volonterske pozicije, Ugovor o volontiranju i druga obavezna dokumentacija). Sudionice/ci su bili upoznati s primjerima dobre prakse u ovome području te su dobili primjere spomenute i druge dokumentacije kako bi uspješno uspostavili i upravljali volonterskim programom svoje organizacije.

Radionicu su vodile Marta Hauser i Tamara Fabac.

Naredna i ujedno posljednja ovogodišnja radionica pod nazivom “Modeli uključivanja građana u rad OCD-a”  bit će održana na Cloud platformi Zoom 9. prosinca.

Skip to content