Nakon ljetne stanke nastavili smo s održavanjem radionica, 20. i 21. rujna održana je online radionica pod nazivom „Uvod u upravljanje volonterskim programom “ na Cloud platformi Zoom.

Cilj ove radionice je bio upoznati sudionike s ključnim koracima u pripremi volonterskog programa u njihovoj organizaciji u skladu s ciklusom menadžmenta volonterskog programa i njegovim uključivanjem u organizacijski menadžment. Sudionicima je bio prezentiran zakonski okvir u Hrvatskoj vezan uz uključivanje volontera te sva potrebna dokumentacija koja je potrebna za uspješno upravljanje volonterskim programom (opis volonterske pozicije, Ugovor o volontiranju i druga obavezna dokumentacija). Sudionici su bili upoznati s primjerima dobre prakse u ovome području te su dobili primjere spomenute i druge dokumentacije kako bi uspješno uspostavili i upravljali volonterskim programom svoje organizacije.

Radionicu su vodile Marta Hauser i Tamara Fabac.

Radionica se provela u sklopu Programa regionalnog razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Provedbu programa financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Skip to content