15.lipnja je održana online radionica pod nazivom „Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnoga društva?“ na Cloud platformi Zoom.

Cilj radionice je bio upoznati sudionike/ce s postupkom strateškog planiranja te ključnim tehnikama i alatima koji se u tom procesu koriste. Sudionici/e su kroz radionicu bili upoznati/e s osnovnim elementima i strukturom strateškog i operativnog plana. Posebna pažnja bila je posvećena utvrđivanju vizije, misije i strateških smjernica organizacije te analizi unutarnjeg i vanjskog okruženja u kojem organizacija djeluje. Nakon ove radionice sudionici/e će lakše unutar svojih organizacija donijeti odluku da li, kada i kako strateški planirati te će biti upoznati/e sa svim ključnim koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se razvio i izradio kvalitetan i koristan strateški plan.

Radionicu su vodili Zvijezdana Schulz Vugrin i Igor Bajok.

Radionica se provela u sklopu Programa regionalnog razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Provedbu programa financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.