Danas je održana online radionica pod nazivom “Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnoga društva?”  na Cloud platformi Zoom.

Cilj radionice je bio upoznati sudionike/ce s postupkom strateškog planiranja te ključnim tehnikama i alatima koji se u tom procesu koriste. Sudionici/e su kroz radionicu bili upoznati/e s osnovnim elementima i strukturom strateškog i operativnog plana. Posebna pažnja bila je posvećena utvrđivanju vizije, misije i strateških smjernica organizacije te analizi unutarnjeg i vanjskog okruženja u kojem organizacija djeluje. Nakon ove radionice sudionici/e će lakše unutar svojih organizacija donijeti odluku da li, kada i kako strateški planirati te će biti upoznati/e sa svim ključnim koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se razvio i izradio kvalitetan i koristan strateški plan.

Radionicu su vodili Zvijezdana Schulz Vugrin i Igor Bajok.

Iduća na redu  i zadnja za ovaj dio godine je radionica o prikupljanju sredstava.

Radionica se provodi u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama a namijenjena je udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u različitim području organizacijskog razvoja i menadžmenta neprofitnih organizacija.

Skip to content