Današnja radionica pod nazivom “Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva/suradnje organizacija civilnoga društva u zajednici” je treća ovogodišnja online radionica na Cloud platformi Zoom.

Cilj ove radionice je bio predstaviti pojam društvenog kapitala te utvrditi kako različite organizacije mogu doprinijeti povećanju razine društvenog kapitala lokalne zajednice i, istovremeno, podržati vlastiti razvoj, povećati učinkovitost rada te osnažiti svoj utjecaj u lokalnoj zajednici kroz moguće konkretne aktivnosti i projekte u tom području. U drugom dijelu radionice posebna pažnja bila je posvećena definiranju ključnih koraka, oblika, prilika i izazova za uspostavljanje i razvoj unutarsektorske i međusektorske suradnje i partnerstva.

Radionicu su vodili Tamara Fabac i Igor Bajok.

Radionica se provodi u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama a namijenjena je udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u različitim području organizacijskog razvoja i menadžmenta neprofitnih organizacija.

Skip to content