U sklopu projekta „SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost“ 14. i 15. listopada 2021. godine održan je peti blok edukacije Škole za održivi razvoj 2021. u Puli. 25 sudionika predstavnika partnera na projektu upoznalo se sa aktivnostima Zelene Istre, planovima EU u području održivog razvoja i suradničkim upravljanjem kao instrumentom održivog razvoja.

U sklopu prvog dana edukacije, direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić je održala kratak uvod u program edukacije te se osvrnula na naučeno tijekom četvrtog trening bloka.

Domaćin nam je bila udruga Zelena Istra koja nam je predstavila neke od svojih projekata. Posjetili smo Savez udruga Rojc, prostor bivše vojarne u kojem djeluje i provodi svoje programe 110 udruga. Obišli smo radio Rojc, Društveni vrt Pula te smo na kraju dana posjetli Nacionalni park Brijuni.

Tijekom drugog dana doc. dr. sc. Mario Munta je održao predavanje pod nazivom ˝EU u službi održivog razvoja˝. Predstavljen je Europski zeleni plan i Europski stup socijalnih prava, uloga Europskog semestra i Globalnih ciljeva održivog razvoja te objašnjeno što je Ekonomija krafne. Nakon toga je održana je još jedna prezentacija s Fakulteta političkih znanosti. Doc. dr. sc. Anka Kekez Koštro je objasnila ulogu suradničkog upravljanja kao instrumenta održivog razvoja. U drugom dijelu dana, Igor Bajok iz udruge SMART je predstavio participativno budžetiranje na primjeru Pazina te sudionike upoznao s društvenom igrom za održivi razvoj. Dan smo završili s prezentacijom Ivana Zokovića ˝Energija zajednice˝.

Više o projektu SUSTINEO pročitajte OVDJE.

Vijest s prvog trening-bloka je dostupna OVDJE.

Vijest s drugog trening-bloka je dostupna OVDJE.

Vijest s trećeg trening-bloka je dostupna OVDJE.

Vijest s četvrtog trening-bloka je dostupna OVDJE.

#OdraziSe #SUSTINEO #SkolaLokalniOdrziviRazvoj

Skip to content