U četvrtak i petak sudjelovali smo na drugom trening bloku “Škole za lokalni održivi razvoj” u okviru projekta SUSTINEO. Teme ovog treninga bile su: socijalne inovacije, socijalno poduzetništvo i organiziranje zajednice.

Trening je održan u kući u prirodi Zlatna Greda. Smještena u Baranji, samo 30 minuta vožnje od središta Osijeka, Zlatna Greda je pomno osmišljen koncept udruge Zeleni Osijek, koji pruža praktična iskustva suživota čovjeka i prirode, mjesto učenja, ali i zabave. Kuća u prirodi funkcionira kroz praktične primjere održivog razvoja, poput obnovljivih izvora energije, odvajanja otpada, socijalnog poduzetništva i odgovornog poslovanja. Pravi mjesto za održavanje škole. Jasmin Sadiković upoznao nas je s povijesti, trenutnim aktivnostima i planovima ove kuće, koju svakako treba posjetiti.

Cilj projekta SUSTINEO koji ODRAZ provodi u suradnji s 10 partnerskih organizacija je povezivanje i umrežavanje udruga, lokalne samouprave i visokoobrazovnih institucija te jačanje kapaciteta za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja.

Partneri ODRAZ-u u projektu su Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar za razvoj neprofitnih organizacija CERANEO, Udruga SMART, Udruga “Zelena Istra”, DEŠA Dubrovnik, Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica, Udruga gradova u RH, Udruga “ZvoniMir” Knin i Hrvatska mreža za ruralni razvoj – HMRR.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada.

 

Skip to content