Nakon odrađene ljetne stanke nastavljamo s provedbom edukacijsko-mentorskog programa izgradnje kapaciteta organizacija civilnoga društva koji se provodi u sklopu projekta Društveni centar Drenova.

Ovog puta najavljujemo radionicu Menadžment volonterskog programa koja će se odviti kroz dva modula, u prostorijama Društvenog centra Drenova (Drenovski put 138A):

Modul  1 – 21. i 22. listopada 2021. (10:00 – 15:00)

Modul 2 – 28. i 29. listopada 2021. (10:00 – 15:00)

Ciljevi radionice su:

  • Predstaviti ciklus menadžmenta volonterskog programa te njegove glavne faze
  • Predstaviti planiranje uključivanja volontera u rad organizacije i naglasiti ulogu i važnost koordinatora volontera u tom procesu
  • Upoznati sudionike s elementima opisa volonterske pozicije i njegovom izradom
  • Upoznati sudionike sa zakonodavstvom Hrvatske u području volonterstva
  • Upoznati sudionike s različitim metodama pronalaženja i odabira volontera
  • Upoznati sudionike s koncepcijom i značajem orijentacije i edukacije/pripreme volontera
  • Definirati proces supervizije volontera, pojasniti uloge i odgovornosti u organizaciji te pojasniti uloge koordinatora volontera i supervizora
  • Ukazati sudionicima na važnost vrednovanja doprinosa volontera
  • Predstaviti osnovne elemente i tehnike evaluacije rada volontera i volonterskog programa te unaprijediti vještine provedbe evaluacije

Radionica će sudionicima osigurati prostor za razmjenu postojećih iskustava i ideja. Sudionici mogu očekivati puno praktičnog rada i grupnih vježbi posvećenih osmišljavanju, ali i unaprjeđenju postojeće prakse uključivanja i rada s volonterima.

Radionicu će voditi trenerice Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Marta Hauser i Tamara Fabac.

Na radionici može sudjelovati maksimalno 20 osoba, a sudjelovanje je otvoreno lokalnim  organizacijama civilnoga društva (Drenova, i susjedna naselja), kao i organizacijama usmjerenim na ukupni razvoj lokalne zajednice i uspostavljanje i/ili upravljanje društvenim centrima (područje Rijeke i okolice).

Molimo zainteresirane da se na radionicu prijave samo ako na istoj mogu sudjelovati za cijelo vrijeme njezina trajanja, odnosno ako mogu sudjelovati na oba planirana modula.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje, najkasnije do petka, 15. listopada 2021. do 16:00 sati.

Napomena: Provedba radionice odvit će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje će u datom trenutku biti na snazi. U slučaju da radionicu neće biti moguće održati uživo, radionica će se odviti online, putem Zoom cloud platforme, o čemu će svi sudionici biti informirani u najkraćem mogućem roku.

Skip to content