Dragi volonteri #hvalaštostetu! 

Osim nedaća i izazova koje su nam donijele pandemija i potresi, Hrvatskoj se dogodio i val solidarnosti. Tisuće građana svojim su volonterskim angažmanom, pružanjem pomoći i podrške doprinijeli ublažavanju posljedica i zaštiti najranjivijih skupina u društvu. Još jedanput se potvrdilo da su se volonteri našli u prvim redovima odgovora na krize i zato je značaj volontera, volonterskih programa i sustava kriznog volontiranja izrazito velik.

Program „Radius V“ posvećen je promociji volontiranja i unaprjeđenju volonterske prakse kroz istraživanja, rasprave, izobrazbu i razmjene iskustava i strukturiranja važnih spoznaja vezanih za volontiranje.

Jedno od istraživanja unutar ovog programa upravo želi dodatno približiti fenomen volontiranja u kriznoj situaciji, a posebice ispitati osobna iskustva, doživljaje i stavove volontera i volonterki koji su sudjelovali i koji i sada sudjeluju u pružanju pomoći nakon razornih potresa u području Sisačko-moslavačke županije.

Istraživanje se provodi putem upitnika koji je dostupan na sljedećoj poveznici do 23. srpnja 2021. godinehttps://radiusv.limequery.com/649278?lang=hr

Ovim putem molimo sve građane koji su volontirali ili još uvijek volontiraju na području Sisačko-moslavačke županije da se odazovu ovom istraživanju. Upitnik se odnosi na formalne (kroz različite organizacije koje djeluju na terenu) i neformalne oblike (neformalne volonterske inicijative, samoorganizirane grupe, pojedinačno volontiranje i sl.) angažmana.

Također, molimo organizatore volontiranja i neformalne inicijative da upitnik proslijede svojim volonterima i volonterkama.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na: hcrv@hcrv.hr .

Projekt „Radius V“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, a partneri na projektu su: Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Volonterski centar Zagreb, Udruga „MI“ – Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Centar za civilne inicijative, ACT Grupa, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Grad Split, Grad Rijeka, PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Provedba projekta počela je 30. 10. 2020., a projekt će trajati do 29. 10. 2023.

Skip to content